Насловна » Актуелности » Секретар Покрајинског комитета КПК Фуђен упутио писмо захвалности Николићу

Актуелности

10.02.2021.

Секретар Покрајинског комитета КПК Фуђен упутио писмо захвалности Николићу

 Секретар Покрајинског комитета КПК Фуђен упутио писмо захвалности Николићу

Њ. е. г. Томислав Николић

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином

Поштовани г. Николићу,

Дозволите ми да изразим захвалност на честиткама које сте ми упутили поводом мог именовања почетком текуће године.

Протеклих година, уз снажну подршку Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином, Покрајина Фуђен ангажована је у широком пољу успешних размена и сарадње са Србијом у оквиру иницијативе „Појас и пут“ и сарадње Кине и земаља Централне и Источне Европе (17+1). Године 2018, компанија Zijin Mining Group купила је бакарни комплекс РТБ Бор, док су 2019. године Netdragon (Фуђен) и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије (МПНТР) потписали Меморандум о разумевању о сарадњи у програму паметног образовања, док су прошле године званично покренули први заједнички пројекат предвиђен њиме, оснивајући Центар за роботику и вештачку интелигенцију у образовању. Када је Србија 2019. била позвана на Међународни кинески сајам инвестиција и трговине (CIFIT) као почасни гост, Ви сте лично предводили делегацију која је присуствовала сајму и остварили плодоносне резултате. Захваљујући Вашој подршци и залагању, у јуну 2020. године Покрајина Фуђен и Аутономна Покрајина Војводина потписале су Споразум о братимљењу покрајина путем видео-линка, чиме су отвориле ново поглавље међусобне пријатељске сарадње. Са пуном вером и великим очекивањима од наше будуће сарадње, желели бисмо да Вам упутимо срдачну захвалност због онога што сте урадили на плану унапређења пријатељства међу нашим двема покрајинама.

Ми у Покрајини Фуђен одувек придајемо велику важност односима са Србијом и активно радимо на унапређењу међусобног разумевања и продубљивању сарадње у областима попут привреде, трговине, туризма, културе и образовања. Спреман сам да радим са Вама како бисмо још више унапредили наше пријатељство и сарадњу. Данас, под снажним вођством Централног комитета КПК, и са другом Си Ђинпингом на његовом челу, примењујемо у пракси водеће принципе Петог пленарног заседања 19. Централног комитета КПК, и на научној основи исцртавамо 14. Петогодишњи план и дугорочне циљеве до 2035. године, како бисмо на свеобухватан начин исписали поглавље Покрајине Фуђен о путу ка изградњи савремене социјалистичке земље, што ће обезбедити много шири простор за сарадњу у будућности. Као почетна тачка древног Поморског пута свиле, и као централна област Поморског пута свиле 21. века, Фуђен максимално користи своје здружене снаге да убрза сарадњу са земљама дуж „Појаса и пута“. Уверен сам да докле год се придржавамо принципа отворености, заједничке користи и обострано корисне сарадње, наставићемо да започињемо пионирске послове и да убирамо богате плодове наших размена и сарадње.

Искрено Вас позивам да поново посетите Фуђен, у складу са Вашим обавезама. Вама и Вашој породици желим добро здравље и срећу! Нека пријатељство између Србије и Кине траје заувек. Нека мир и срећа увек прате народ Србије.

Јин Ли
Секретар Покрајинског комитета КПК
Фуђен
26. јануар 2021.

 Укидање печата