Насловна » Актуелности » Састанак са амбасадором Руске Федерације

Актуелности

25.11.2021.

Састанак са амбасадором Руске Федерације

 Састанак са амбасадором Руске Федерације

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић састао се са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан - Харченком.

Амбасадор Руске Федерације је пренео захваност председника Руске Федерације Владимира Путина на честитки за рођендан коју му је упутио председник Националног савета Томислав Николић.

Разговор је био усмерен на односе Руске Федерације и Републике Србије и перспективе за још бољу сарадњу.

Амбасадор Боцан-Харченко је рекао да амбасада Руске Федерације високо цени и поштује рад Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином, да ће учинити све да се та сарадња ојача и да ће и лично давати допринос томе.

Констатовано је да је данашњи сусрет двојице председника, Русије и Србије, један од најважнијих догађаја и симболизује братство и блискост два народа. Његова важност не огледа се само у постизању договора у енергетици и економији већ и у анализи осталих облика сарадње.

Током разговора двојица саговорника су се сагласили да Србија и Русија имају истоветан приступ неопходности политичких разговора ради спречавања евентуалних сукоба, како у окружењу тако и у свету.

 Укидање печата