Насловна » Актуелности » Рођенданска честитка премијера Мађарске Виктора Орбана

Актуелности

17.02.2022.

Рођенданска честитка премијера Мађарске Виктора Орбана

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић примио је рођенданску честитку премијера Мађарске Виктора Орбана, коју му је уручио амбасадор Мађарске у Србији Њ.Е. Атила Пинтер. У рођенданској честитки се каже:

 Рођенданска честитка премијера Мађарске Виктора Орбана

„Поштовани господине председниче,

Дозволите ми да Вам овим путем честитам 70. рођендан и да Вам од срца пожелим све најлепше. Убеђен сам да сте Ви као председник државе отворили ново поглавље у српској историји, Србију сте усмерили на пут стицања пуноправног чланства у Европској унији. Уверавам Вас да ће Влада на чијем сам челу и убудуће, као што је то било и у прошлости, свим расположивим средствима подржавати напоре које Србија чини на пољу европских интеграција.

Мађарски народ Вам дугује дубоку захвалност због тога што сте члановима мађарске заједнице која живи у Војводини, као и уској сарадњи са Мађарском посвећивали посебну пажњу. Веома ми је драго што смо прву заједничку седницу влада Мађарске и Републике Србије организовали 2014. године у Београду у оквиру које смо отворили врата Колегијума Хунгарикума, који и на пољу културе спаја наша два народа.

Никада нећемо заборавити да сте се Ви председниче не само речима, већ и делима заложили за нашу заједничку будућност. С Божијим благословом, на многаја љета!

Желим Вам добро здравље и пуно радости у годинама које су пред Вама“, наводи се у рођенданској честитки премијера Мађарске Виктора Орбана.

 Рођенданска честитка премијера Мађарске Виктора Орбана
 Укидање печата