Naslovna » Aktuelnosti » Sastanak predsednika Nacionalnog saveta gospodina Nikolića sa predstavnicima kineskog naučno-istraživačkog instituta – Centralni biro za kompilaciju i prevod NR Kine (CCTB)

Aktuelnosti

09.11.2017.

Sastanak predsednika Nacionalnog saveta gospodina Nikolića sa predstavnicima kineskog naučno-istraživačkog instituta – Centralni biro za kompilaciju i prevod NR Kine (CCTB)

Beograd, 09. novembar 2017. godine – Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predstavnicima kineskog naučno-istraživačkog instituta – Centralni biro za kompilaciju i prevod NR Kine (CCTB).

Sastanak predsednika Nacionalnog saveta gospodina Tomislava Nikolića sa predstavnicima kineskog naučno-istraživačkog instituta – Centralni biro za kompilaciju i prevod NR Kine (CCTB)

Foto: agencija Fonet

„Vlada NR Kine veliku pažnju posvećuje vašem akademskom radu, vaša uloga u kineskom društvu je nemerljiva, od vaših istraživanja i analiza zavise odluke kineskih zvaničnika. Upoznat sam sa činjenicom da su kineski akademski radovi po citiranosti drugi u svetu i da je tome u velikoj meri doprineo i rad Centralnog biroa za kompilaciju i prevod NR Kine (CCTB). Drago mi je da ste izrazili želju da uspostavite saradnju i sa našim institutima i nevladinim organizacijama. Danas je neosporan napredak Kine i ja želim da Srbija napreduje kao što Kina napreduje. Srbiji je potrebna pomoć vaše zemlje i mi želimo tu pomoć da iskoristimo“, naglasio je predsednik Nacionalnog saveta gospodin Nikolić.

„NR Kina nastavlja da gradi dobre odnose sa Srbijom i nadamo se da ćemo produbiti saradnju dveju država na svim nivoima. Do sada su Srbija i Kina zajedničkim naporima uradile mnogo na realizaciji inicijative „Pojas i put“. Ova inicijativa predstavlja mirno sredstvo za promociju globalizacije i prihvaćena je kao takva od strane međunarodne zajednice kao jedan novi model win-win saradnje za globalno upravljanje. CCTB ulaže napore da razvije saradnju sa naučno- istraživačkim institucijama u Evropi u okviru projekta „16+1 High Level Academic Platform“. Posebnu pažnju posvećujemo inovacijama u oblasti ekonomije, cilj nam je umrežavanje naučo-istraživačkih institucija koje su posvećenje proučavanju 16+1 i inicijative “Pojas i put“. Imamo snažnu partiju koja nas ujedinjuje i verujemo da će Kina dati globalan doprinos miru i daljem razvoju svih naroda“ istakli su predstavnici kineskog naučno-istraživačkog instituta (CCTB).

 Ukidanje pečata