Насловна » Актуелности » Састанак председника Националног савета господина Николића са потпредседником организације "Московски међународни фонд за пружање помоћи УНЕСКО"

Актуелности

29.08.2017.

Састанак председника Националног савета господина Николића са потпредседником организације "Московски међународни фонд за пружање помоћи УНЕСКО"

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић састао се са потпредседником организације "Московски међународни фонд за пружање помоћи УНЕСКО" Мананом Поповом и Николајем Мухином руским иконописцем, аутором мозаика у Храму Светог Саве на Врачару.

Састанак председника Националног савета господина Томислава Николића са потпредседником организације 'Московски међународни фонд за пружање помоћи УНЕСКО' Мананом Поповом

Фото: агенција Фонет

Потпредседник Московског међународног фонда Манана Попова упознала је председника Националног савета са досадашњим радовима у Храму, у складу са Уговором о донацији који је потписан између Друштва за подизање Храма Светог Саве на Врачару, „Гаспром њефта“ и организације "Московски међународни фонд за пружање помоћи УНЕСКО", истакавши да је 70 процената мозаика већ урађено и да се очекује да ће осликавање бити завршено у складу са роковима који су договорени. Аутор мозаика у Храму Светог Саве Николај Мухин истакао је да је његов тим спреман да започне другу фазу радова у складу са међувладиним споразумом из 2014. године који је усвојен од стране руско-српске конкурсне комисије.

„Изузетно поштујем то што радите за наш Храм, све што је до српске стране урадићемо јер нам се ближи велики јубилеј 2019. године, када ће Српска православна црква прославити 800 година од добијања аутокефалности. Заједничко украшавање Храма Светог Саве симболизује братство, пријатељство српског и руског народа, велики и значајан корак за православни народ“, нагласио је председник Националног савета господин Николић.

 Укидање печата