Насловна » Актуелности » Састанак са представницима Међународне привредне коморе НР Кине за приватни сектор (CICCPS)

Актуелности

16.10.2017.

Састанак са представницима Међународне привредне коморе НР Кине за приватни сектор (CICCPS)

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић састао се са представницима Међународне привредне коморе НР Кине за приватни сектор (CICCPS) коју је предводио председник Међународне привредне приватне коморе господин Сун Јанјун.

„Главни разлог мог поновног доласка у Србију је продубљивање међусобних привредних и културних облика сарадње. Србија је кључна држава у кинеској иницијативи „Појас и пут“. Желимо да развијемо наше културне, туристичке и привредне везе кроз конкретне пројекте јер ваша земља има велики потенцијал и ми то желимо да покажемо кинеском народу. Од нашег последњег сусрета, пре три месеца, разговарали смо са представницима великих компанија у Кини који су чланови Међународне привредне коморе НР Кине за приватни сектор и одлучили смо да у Србији предложимо формирање центра за привредну, културну и туристичку размену, како бисмо успоставили што бољу комуникацију са надлежним органима Републике Србије. Наша комора има велику подршку Владе НР Кине да даље развијемо сарадњу са Србијом“, нагласио је председник Међународне привредне коморе НР Кине за приватни сектор господин Сун Јанјун.

„Подржавам иницијативу ваших привредника да у Србији улажу у инфраструктуру, саобраћај, енергетику, туризам, као и да подстичу унапређење културних веза између наших народа. Иницијатива „Појас и пут“ је развојна шанса за Европу, за Србију и наравно за кинески народ. Србија је отворена за све инвеститоре и спремни смо да понудимо најповољније услове, што је политика Владе Републике Србије. Кина ће у Србији наћи највећег пријатеља и разумевање за своје иницијативе и предлоге“, истакао је председник Националног савета господин Николић.

 Укидање печата