Naslovna » Aktuelnosti » Sastanak sa predstavnicima Međunarodne privredne komore NR Kine za privatni sektor (CICCPS)

Aktuelnosti

16.10.2017.

Sastanak sa predstavnicima Međunarodne privredne komore NR Kine za privatni sektor (CICCPS)

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić sastao se sa predstavnicima Međunarodne privredne komore NR Kine za privatni sektor (CICCPS) koju je predvodio predsednik Međunarodne privredne privatne komore gospodin Sun Janjun.

„Glavni razlog mog ponovnog dolaska u Srbiju je produbljivanje međusobnih privrednih i kulturnih oblika saradnje. Srbija je ključna država u kineskoj inicijativi „Pojas i put“. Želimo da razvijemo naše kulturne, turističke i privredne veze kroz konkretne projekte jer vaša zemlja ima veliki potencijal i mi to želimo da pokažemo kineskom narodu. Od našeg poslednjeg susreta, pre tri meseca, razgovarali smo sa predstavnicima velikih kompanija u Kini koji su članovi Međunarodne privredne komore NR Kine za privatni sektor i odlučili smo da u Srbiji predložimo formiranje centra za privrednu, kulturnu i turističku razmenu, kako bismo uspostavili što bolju komunikaciju sa nadležnim organima Republike Srbije. Naša komora ima veliku podršku Vlade NR Kine da dalje razvijemo saradnju sa Srbijom“, naglasio je predsednik Međunarodne privredne komore NR Kine za privatni sektor gospodin Sun Janjun.

„Podržavam inicijativu vaših privrednika da u Srbiji ulažu u infrastrukturu, saobraćaj, energetiku, turizam, kao i da podstiču unapređenje kulturnih veza između naših naroda. Inicijativa „Pojas i put“ je razvojna šansa za Evropu, za Srbiju i naravno za kineski narod. Srbija je otvorena za sve investitore i spremni smo da ponudimo najpovoljnije uslove, što je politika Vlade Republike Srbije. Kina će u Srbiji naći najvećeg prijatelja i razumevanje za svoje inicijative i predloge“, istakao je predsednik Nacionalnog saveta gospodin Nikolić.

 Ukidanje pečata