Насловна » Актуелности » Састанак са амбасадором НР Кине у Србији Ли Манчангом

Актуелности

31.01.2018.

Састанак са амбасадором НР Кине у Србији Ли Манчангом

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са амбасадором НР Кине у Србији Ли Манчангом.

Председник Националног савета Томислав Николић је пренео амбасадору Ли Манчангу веома позитивне утиске после посете НР Кини, у којој је боравио прошле недеље. Посебно је захвалио кинеској Амбасади на ангажовању у припреми и реализацији посете, која је укључивала сусрете у Пекингу и Сјамену, као и обилазак компаније „Зђин мајнинг“ која се бави рударством. Председник Националног савета Николић је замолио кинеског амбасадора да још једном пренесе његову захвалност на срдачном дочеку и великом гостопримству које је уживао током боравка у НР Кини. Николић је истакао да је посебно импресиониран технолошким напретком, који се види у сваком сегменту живота кинеског народа и слогом, којом одише кинеско друштво, у развоју земље на свим нивоима.

Саговорници су се сагласили у очекивању да ће се пословна сарадња две земље наставити кроз конкретне енергетске пројекте у најскоријој будућности.

 Укидање печата