Naslovna » Aktuelnosti » Sastanak sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mančangom

Aktuelnosti

31.01.2018.

Sastanak sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mančangom

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Li Mančangom.

Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić je preneo ambasadoru Li Mančangu veoma pozitivne utiske posle posete NR Kini, u kojoj je boravio prošle nedelje. Posebno je zahvalio kineskoj Ambasadi na angažovanju u pripremi i realizaciji posete, koja je uključivala susrete u Pekingu i Sjamenu, kao i obilazak kompanije „Zđin majning“ koja se bavi rudarstvom. Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić je zamolio kineskog ambasadora da još jednom prenese njegovu zahvalnost na srdačnom dočeku i velikom gostoprimstvu koje je uživao tokom boravka u NR Kini. Nikolić je istakao da je posebno impresioniran tehnološkim napretkom, koji se vidi u svakom segmentu života kineskog naroda i slogom, kojom odiše kinesko društvo, u razvoju zemlje na svim nivoima.

Sagovornici su se saglasili u očekivanju da će se poslovna saradnja dve zemlje nastaviti kroz konkretne energetske projekte u najskorijoj budućnosti.

 Ukidanje pečata