Насловна » Актуелности » Стратешко партнерство РТБ Бор и кинеске компаније Zijin још више би ојачало пријатељство Србије и Кине

Актуелности

12.03.2018.

Стратешко партнерство РТБ Бор и кинеске компаније Zijin још више би ојачало пријатељство Србије и Кине

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас сa представницима кинеске компаније Zijin Mining Group.

Национални савет

агенција Фонет

Председник Националног савета господин Николић истакао је да би након успешне приватизације Железаре Смедерево, могуће стратешко партнерство РТБ Бор и кинеске компаније Zijin још више ојачало пријатељство Србије и Кине.

Представници кинеске компаније Zijin су истакли да су циљви њихове компаније дугорочни и да се политика пословања компаније Zijin издваја по томе што велику пажњу посвећује заштити животне средине, задовољавању обостраног интереса у државама у којима послује, а не само чистог профита компаније. Zijin ће наставити са даљим истраживањима у циљу реализације пројекта - развоја РТБ Бор у водећи светски рударско топионичарски басен, који успешно послује. Представници кинеске компаније Zijin захвалили су председнику Националног савета господину Николићу на помоћи у убрзавању процеса приватизације РТБ Бор као и потпуном сагледавању могућности постизања споразума између Zijin и РТБ Бор.

 Укидање печата