Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Николић разговарао је са представницима града Лишуи

Актуелности

29.06.2018.

Председник Националног савета Николић разговарао је са представницима града Лишуи

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас у Београду са представницима града Лишуи које је предводио Чен Руишанг председник општинске Народне политичке консултативне конференције Кине.

Председник Националног савета Николић разговарао је са представницима града Лишуи

Канцеларија Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином

 

Чен Руишанг упознао је председника Националног савета са привредним потенцијалима града Лишуи и изразио захвалност српским институцијама на досадашњој подршци грађанима провиниције Џеђанг који живе и раде у Србији. „Кина улаже велике напоре у погледу заштите животне средине, желим посебно да истакнем да се политика града Лишуи заснива на принципу убрзаног привредног развоја уз посебну борбу за заштиту животне средине. Главни циљ посете кинеске делегације Србији је даље унапређење економске сарадње са српским градовима“, нагласио је Чен Руишанг.

Председник Националног савета Николић у разговору са представницима града Лишуи изразио је очекивање да ће сарадња кинеских и српских градова напредовати у обостраном интересу. „ Економска сарадња Србије и Кине све више прати изванреднe политичке односе као и искрено пријатељство наша два народа“, подвукао је председник Националног савета Николић.

Председник Националног савета Николић је поздравио идеју града Лишуи и београдске градске општине Савски венац о успостављању тесне сарадње, о чему ће бити потписан споразум.

 Укидање печата