Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić razgovarao je sa predstavnicima grada Lišui

Aktuelnosti

29.06.2018.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić razgovarao je sa predstavnicima grada Lišui

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima grada Lišui koje je predvodio Čen Ruišang predsednik opštinske Narodne političke konsultativne konferencije Kine.

Kancelarija Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom

 

Čen Ruišang upoznao je predsednika Nacionalnog saveta sa privrednim potencijalima grada Lišui i izrazio zahvalnost srpskim institucijama na dosadašnjoj podršci građanima provinicije Džeđang koji žive i rade u Srbiji. „Kina ulaže velike napore u pogledu zaštite životne sredine, želim posebno da istaknem da se politika grada Lišui zasniva na principu ubrzanog privrednog razvoja uz posebnu borbu za zaštitu životne sredine. Glavni cilj posete kineske delegacije Srbiji je dalje unapređenje ekonomske saradnje sa srpskim gradovima“, naglasio je Čen Ruišang.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić u razgovoru sa predstavnicima grada Lišui izrazio je očekivanje da će saradnja kineskih i srpskih gradova napredovati u obostranom interesu. „ Ekonomska saradnja Srbije i Kine sve više prati izvanredne političke odnose kao i iskreno prijateljstvo naša dva naroda“, podvukao je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić je pozdravio ideju grada Lišui i beogradske gradske opštine Savski venac o uspostavljanju tesne saradnje, o čemu će biti potpisan sporazum.

 Ukidanje pečata