Насловна » Актуелности » Председник Националног савета са делегацијом града Нантонг

Актуелности

16.10.2018.

Председник Националног савета са делегацијом града Нантонг

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић састао се са делегацијом града Нантонг на челу са председником Нантонг одбора Кинеске народне политичке консултативне конференције господином Хуанг Веи Донгом, представницима кинеске компаније CNTC као и представницима Привредне коморе града Нантонг у Србији.

Председник Националног савета са делегацијом града Нантонг

Фотографија: Канцеларија Националног савета

„Главни циљ наше посете Србији је упознавање са свим што су до сада наши привредници из Нантонга постигли у Србији, али циљ нам је и да утврдимо даље могућности унапређења сарадње града Нантонга са Србијом кроз конкретне пројекте. Жеља нам је продубљивање не само привредне сарадње са Србијом већ и сарадње у другим за нас битним областима попут образовања, спорта, медицине, културне размене. Захвални смо на Вашој посети Нантонгу када сте нам дали јасне смернице јачања сарадње Кине и Србије, посебно смо захвални што сте посетили компанију CNTC која је заинтересована за пословање у Србији. У Кини Ви сте веома познати као добар пријатељ кинеског народа, Ваш допринос јачању сарадње у свим областима је веома значајан. Посетом председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга Србији ниво сарадње наших двеју држава достигао је највишу историјску тачку. Ми представници локалних органа власти имамо директну корист од успостављене сарадње Кине са Србијом и имамо обавезу да на свим нивоима остваримо зацртане смернице сарадње наших двеју држава“, истакао је председник Нантонг одбора Кинеске народне политичке консултативне конференције Хуанг Веи Донг.

Председник Националног савета Николић разговарао је са кинеском делегацијом и о до сада реализованим пројектима које Србија има са кинеским партнерима, посебно истакавши успешну приватизацију Железаре „Смедерево“ као и стратешко партнерство кинеске компаније „Зијин” и РТБ Бора.

 Укидање печата