Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Николић приликом разговора са делегацијом провинције Фуђиен истакао: „Жеља ми је да нашу сарадњу употпунимо инвестицијама у заједничку производњу у Србији“

Актуелности

06.12.2018.

Председник Националног савета Николић приликом разговора са делегацијом провинције Фуђиен истакао: „Жеља ми је да нашу сарадњу употпунимо инвестицијама у заједничку производњу у Србији“

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са делегацијом кинеске провинције Фуђиен на челу са генералним директором Канцеларије за спољне послове провинције Фуђиен, господином Ванг Тјанмингом и привредницима кинеске провинције Фуђиен.

 Председник Националног савета Николић приликом разговора са делегацијом провинције Фуђиен истакао: „Жеља ми је да нашу сарадњу употпунимо инвестицијама у заједничку производњу у Србији“

Фотографија: Национални савет

„Резултати привредног раста Кине су импресивни и кинески напредак све више доприноси развоју Србије. Током јучерашњег дана разговарали смо са делегацијом Националне комисије за развој и реформе НР Кине о Плану билатералне сарадње. Министарства Владе Србије су у потпуности спремна за још интензивнију сарадњу са Кином. До сада су због инфраструктурних пројеката са Кином највише сарађивали министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као и министарство рударства и енергетике. Неопходно је да даље развијамо сарадњу и у другим областима, посебно у области пољопривреде, туризма, културе, науке, образовања, спорта и трговине, јер Србија има слободно тржиште са скоро целим светом. Жеља ми је да нашу сарадњу употпунимо инвестицијама у заједничку производњу у Србији. Знам да сте јуче договорили ближу сарадњу ваше провинције Фуђиен и покрајине Војводине, и да сте разговарали о братимљењу Новог Сада и града Кван Ђо. Војводина је део Србије који има изузетно плодну земљу и одличну перспективу развоја, а Влада Србије пружа сву подршку даљем развоју наше покрајине“, истакао је председник Националног савета Николић.

„Србија је прва земља у овом делу Европе, која је подржала иницијативу председника Си Ђинпинга „Појас и пут“ и која игра активну улогу у механизму 16+1. Кинески народ зна да сте Ви и председник Кине, учествовали у стварању и реализацији Споразума о свеобухватном стратешком партнерству Кине и Србије, као и да Ви и данас улажете напоре да се наше партнерство у свим сферама продубљује. Жеља нам је да провинција Фуђиен има водећу улогу у сарадњи са Србијом, и управо циљ наше посете је успостављање тешње сарадње провинције Фуђиен и покрајине Војводине, братимљење наших градова, испитивање тржишта у Србији као и проналажење српских партнера за сарадњу са компанијама из наше провинције. Инвестиционо-трговински форум на коме смо јуче пристуствовали био је веома подстицајан за привреднике из провинције Фуђиен“, нагласио је Ванг Тјанминг.

Током састанка генерални директор Канцеларије за спољне послове Ванг Тјанминг пренео је председнику Националног савета Николићу срдачне поздраве генералног секретара комунистичке партије Кине за провинцију Фуђиен господина Ју Веигуа, са којим је председник Националног савета разговорао приликом недавне посете провинцији Фуђиен.

Састанку са председником Националног савета Томиславом Николићем присуствовали су и представници кинеских компанија из провинције Фуђиен: Fujian Minfa Aluminium Inc., Quanzhou Shunfa Stone Industrial Co., Ltd, Quanzhou Fire-control Equipment Co. Ltd., Fujian Yihui Group Co., Ltd, Quanzhou Zhongrong Curtainwall & Decoration Co., Ltd, Fujian Meifu Environmental Protection Technology Co., Ltd, Fujian Teci Porcelain Bathroom Accessories Industrial Co.,Ltd.

 Укидање печата