Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Томислав Николић састао се са делегацијом института WANLI Think Tank

Актуелности

18.01.2019.

Председник Националног савета Томислав Николић састао се са делегацијом института WANLI Think Tank

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са делегацијом пекиншког института WANLI Think Tank на челу са генералним секретаром Џао Јуеом.

 Председник Националног савета Томислав Николић састао се са делегацијом института WANLI Think Tank

Фотографија: Национални савет

„Кинески политичкo-економски систем достигао је огроман успех и ваш привредни развој данас анализирају све државе света. Кина је велики инвеститор у другим државама, земља чији је највиши интерес да народи добро живе. Западне државе не треба да се одупиру економској глобализацији Кине јер ће донети бољитак целом свету. Србија има квалификовану и квалитетну радну снагу, отворено тржиште са многим земљама света и спремна је за успешну сарадњу са Кином. У новој фази односа са НР Кином, Национални савет ће подстицати заједничку производњу за трећа тржишта“, истакао је председник Националног савета Николић.

„Конкретни разговори које смо имали током јучерашњег економског форума, који сте Ви отворили, убедили су нас да у будућности можемо да радимо са Србијом на многим пројекатима. Првенствена идеја нам је да формирамо заједничку базу података како бисмо могли да промовишемо све пројекте које кинеска и српска страна планирају да реализују. Циљ нам је да у сваком моменту буду доступне информације о пројектима који постоје. Пројекти на којима можемо посебно радити са Србијом односе се на технологију узгоја садница, техологију елемената за производњу сточне хране, спремни смо да у Србији применимо најсавременију технологију у соларној производњи електричне енергије. Желимо да квалитетно сарађујемо са Србијом“, нагласио је генерални секретар пекиншког института WANLI Think Tank Џао Јуе.

 Укидање печата