Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić sastao se sa delegacijom instituta WANLI Think Tank

Aktuelnosti

18.01.2019.

Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić sastao se sa delegacijom instituta WANLI Think Tank

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa delegacijom pekinškog instituta WANLI Think Tank na čelu sa generalnim sekretarom Džao Jueom.

 Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić sastao se sa delegacijom instituta WANLI Think Tank

Fotografija: Nacionalni savet

„Kineski političko-ekonomski sistem dostigao je ogroman uspeh i vaš privredni razvoj danas analiziraju sve države sveta. Kina je veliki investitor u drugim državama, zemlja čiji je najviši interes da narodi dobro žive. Zapadne države ne treba da se odupiru ekonomskoj globalizaciji Kine jer će doneti boljitak celom svetu. Srbija ima kvalifikovanu i kvalitetnu radnu snagu, otvoreno tržište sa mnogim zemljama sveta i spremna je za uspešnu saradnju sa Kinom. U novoj fazi odnosa sa NR Kinom, Nacionalni savet će podsticati zajedničku proizvodnju za treća tržišta“, istakao je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

„Konkretni razgovori koje smo imali tokom jučerašnjeg ekonomskog foruma, koji ste Vi otvorili, ubedili su nas da u budućnosti možemo da radimo sa Srbijom na mnogim projekatima. Prvenstvena ideja nam je da formiramo zajedničku bazu podataka kako bismo mogli da promovišemo sve projekte koje kineska i srpska strana planiraju da realizuju. Cilj nam je da u svakom momentu budu dostupne informacije o projektima koji postoje. Projekti na kojima možemo posebno raditi sa Srbijom odnose se na tehnologiju uzgoja sadnica, tehologiju elemenata za proizvodnju stočne hrane, spremni smo da u Srbiji primenimo najsavremeniju tehnologiju u solarnoj proizvodnji električne energije. Želimo da kvalitetno sarađujemo sa Srbijom“, naglasio je generalni sekretar pekinškog instituta WANLI Think Tank Džao Jue.

 Ukidanje pečata