Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Николић разговарао је са депутатом Државне думе Руске Федерације

Актуелности

18.03.2019.

Председник Националног савета Николић разговарао је са депутатом Државне думе Руске Федерације

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са депутатом Државне думе Руске Федерације Јевгенијем Примаковим, који је и на челу Управног одбора „Руске хуманитарне мисије“.

 Председник Националног савета Николић разговарао је са депутатом Државне думе Руске Федерације

Фотографија: Национални савет

Председник Националног савета Николић захвалио је на константној подршци Русије која се сада на Косову и Метохији проширује и на хуманитарну област. Током разговора са депутатом Државне думе Руске Федерације, председник Националног савета Николић истакао је да су руске инвестиције и компаније добродошле у Србију, као и да ће Национални савет пружити подршку новим руским пројектима. Председник Националног савета Николић изразио је и очекивање да ће Србија и Русија додатно оснажити билатералне односе на свим пољима у области привреде, посебно пољопривреде.

Депутат Државне думе Примаков изразио је велико задовољство сусретом са председником Националног савета Николићем, истакавши да му је посета Београду посебно емотивна због чињенице да је у време бомбардовања његов деда Јевгениј Примаков био на функцији председника Владе Руске Федерације.

Јевгениј Примаков борави у Србији поводом обележавања годишњице од НАТО бомбардовања, и тим поводом учествује на коференцији „Двадесет година од бомбардовања Југославије – поуке за европску безбедност у 21.веку“. Примаков је изразио уверење да ће сарадња две пријатељске земље бити још динамичнија у будућности. „Руска хуманитарна мисија усмерена је на обезбеђивање хуманитарне помоћи на Косову и Метохији, и у наредном периоду планира да упути хуманитарну помоћ српском народу на Косову и Метохији“, истакао је Јевгениј Примаков.

 Укидање печата