Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić razgovarao je sa deputatom Državne dume Ruske Federacije

Aktuelnosti

18.03.2019.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić razgovarao je sa deputatom Državne dume Ruske Federacije

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa deputatom Državne dume Ruske Federacije Jevgenijem Primakovim, koji je i na čelu Upravnog odbora „Ruske humanitarne misije“.

 Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić razgovarao je sa deputatom Državne dume Ruske Federacije

Fotografija: Nacionalni savet

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić zahvalio je na konstantnoj podršci Rusije koja se sada na Kosovu i Metohiji proširuje i na humanitarnu oblast. Tokom razgovora sa deputatom Državne dume Ruske Federacije, predsednik Nacionalnog saveta Nikolić istakao je da su ruske investicije i kompanije dobrodošle u Srbiju, kao i da će Nacionalni savet pružiti podršku novim ruskim projektima. Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić izrazio je i očekivanje da će Srbija i Rusija dodatno osnažiti bilateralne odnose na svim poljima u oblasti privrede, posebno poljoprivrede.

Deputat Državne dume Primakov izrazio je veliko zadovoljstvo susretom sa predsednikom Nacionalnog saveta Nikolićem, istakavši da mu je poseta Beogradu posebno emotivna zbog činjenice da je u vreme bombardovanja njegov deda Jevgenij Primakov bio na funkciji predsednika Vlade Ruske Federacije.

Jevgenij Primakov boravi u Srbiji povodom obeležavanja godišnjice od NATO bombardovanja, i tim povodom učestvuje na koferenciji „Dvadeset godina od bombardovanja Jugoslavije – pouke za evropsku bezbednost u 21.veku“. Primakov je izrazio uverenje da će saradnja dve prijateljske zemlje biti još dinamičnija u budućnosti. „Ruska humanitarna misija usmerena je na obezbeđivanje humanitarne pomoći na Kosovu i Metohiji, i u narednom periodu planira da uputi humanitarnu pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji“, istakao je Jevgenij Primakov.

 Ukidanje pečata