Насловна » Актуелности » За Србију је велика част да буде почасни гост сајма у Сјамену

Актуелности

15.05.2019.

За Србију је велика част да буде почасни гост сајма у Сјамену

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас у Београду са делегацијом града Сјамена о предстојећем Кинеском међународном сајму (China International Fair for Investment and Trade - CIFIT), који ће се одржати у септембру у Сјамену.

 За Србију је велика част да буде почасни гост сајма у Сјамену

Фотографија: Национални савет

„У вашој провинцији пронашли смо партнера за РТБ Бор, компанију Зђин која показује како треба да се послује али и која је најбољи амбасадор Србије у Кини за будуће инвеститоре. За Србију је велика част позив који сте нам упутили, у коме предлажете да Србија буде почасни гост сајма у Сјамену. Захвални смо вам и на чињеница да ће се Србији дати приоритет искоришћавања свих могућности које нуди CIFIT. Озбиљно смо размотрили ваше позивно писмо, и у наредном периоду разговараћемо о условима нашег учешћа, начину на који ћемо се представити на сајму, а пре свега размотрићемо како да учешће Србије буде просперитетно за обе државе. Учешће на сајму представља велики изазов за Србију. Влада Србије је одлучила да прихватимо част да Србија буде почасни гост и ми ћемо се потрудити да будемо представљени на најбољи могући начин. Надам се да ће Влада Србије, локалне самоуправе, српски привредници, искористити шансу коју нудите. Србија жели да сарађује са Кином у обостраном интересу“, истакао је председник Националног савета Николић.

„Сајам CIFIT који ће се ове године одржати у септембру у Сјамену, представља највећи светски инвестициони сајам са огромном перспективом за све учеснике. Сајам представља платформу за двосмерне инвестиције и основу за постизање значајних економских резултата. Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг је члан организационог одбора сајма и CIFIT посматра као прилику за сарадњу са остатком света. Учешћем на сајму државе могу не само да стекну увиди у огромне промене које се дешавају у Кини већ и да искористе јединствену прилику да презентовањем својих пројеката пронађу за себе најбоље пословне партнере. Пружићемо пуну подршку Србији како би учешће ваше државе било што успешније. Од Србије очекујемо информације које компаније ће учествовати на сајму, како би могли на време да организујемо разговоре један на један са инвеститорима. Циљ нам је да Србија као почасни гост сајма својим учешћем постигне најбоље економске резултате“, истакла је Ђианг Меијуе шеф делегације града Сјамена.

 Укидање печата