Naslovna » Aktuelnosti » Za Srbiju je velika čast da bude počasni gost sajma u Sjamenu

Aktuelnosti

15.05.2019.

Za Srbiju je velika čast da bude počasni gost sajma u Sjamenu

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom grada Sjamena o predstojećem Kineskom međunarodnom sajmu (China International Fair for Investment and Trade - CIFIT), koji će se održati u septembru u Sjamenu.

 Za Srbiju je velika čast da bude počasni gost sajma u Sjamenu

Fotografija: Nacionalni savet

„U vašoj provinciji pronašli smo partnera za RTB Bor, kompaniju Zđin koja pokazuje kako treba da se posluje ali i koja je najbolji ambasador Srbije u Kini za buduće investitore. Za Srbiju je velika čast poziv koji ste nam uputili, u kome predlažete da Srbija bude počasni gost sajma u Sjamenu. Zahvalni smo vam i na činjenica da će se Srbiji dati prioritet iskorišćavanja svih mogućnosti koje nudi CIFIT. Ozbiljno smo razmotrili vaše pozivno pismo, i u narednom periodu razgovaraćemo o uslovima našeg učešća, načinu na koji ćemo se predstaviti na sajmu, a pre svega razmotrićemo kako da učešće Srbije bude prosperitetno za obe države. Učešće na sajmu predstavlja veliki izazov za Srbiju. Vlada Srbije je odlučila da prihvatimo čast da Srbija bude počasni gost i mi ćemo se potruditi da budemo predstavljeni na najbolji mogući način. Nadam se da će Vlada Srbije, lokalne samouprave, srpski privrednici, iskoristiti šansu koju nudite. Srbija želi da sarađuje sa Kinom u obostranom interesu“, istakao je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

„Sajam CIFIT koji će se ove godine održati u septembru u Sjamenu, predstavlja najveći svetski investicioni sajam sa ogromnom perspektivom za sve učesnike. Sajam predstavlja platformu za dvosmerne investicije i osnovu za postizanje značajnih ekonomskih rezultata. Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping je član organizacionog odbora sajma i CIFIT posmatra kao priliku za saradnju sa ostatkom sveta. Učešćem na sajmu države mogu ne samo da steknu uvidi u ogromne promene koje se dešavaju u Kini već i da iskoriste jedinstvenu priliku da prezentovanjem svojih projekata pronađu za sebe najbolje poslovne partnere. Pružićemo punu podršku Srbiji kako bi učešće vaše države bilo što uspešnije. Od Srbije očekujemo informacije koje kompanije će učestvovati na sajmu, kako bi mogli na vreme da organizujemo razgovore jedan na jedan sa investitorima. Cilj nam je da Srbija kao počasni gost sajma svojim učešćem postigne najbolje ekonomske rezultate“, istakla je Điang Meijue šef delegacije grada Sjamena.

 Ukidanje pečata