Насловна » Актуелности » Сарадња Србије и Кине је све интензивнија

Актуелности

08.09.2019.

Сарадња Србије и Кине је све интензивнија

Након свечаног отварања сајма “CIFIT 2019” председник Националног савета за координацију сарадње сa Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са делегацијом државне компаније која управља имовином провинције Фуђиен ( Fujian State-owned Assets Management co.ltd) на челу са Зхенг Лием.

 Сарадња Србије и Кине је све интензивнија

Фотографија: Национални савет

“Пријатељство Србије и Кине је искрено, доказ томе је и чињеница да је Србија ове године почасни гост највећег инвестиционог сајма у Кини што са собом носи велику част али и одговорност за нашу земљу. Сарадња Србије и Кине је све интензивнија и ви у оквиру ваше области деловања доприносите унапређењу наших односа. Србија има отворено тржиште са готово целим светом и заједнички циљ треба да нам буде градња фабрика у којима ће се производити производи за трећа тржишта. На пример, Србија има капацитете у обрадивој земљи, али ни они нису неограничени због чега свако ко жели у Србији да производи треба што пре да почне. Желим Вам да развијате односе са Србијом што је у интересу Ваше компаније али и у складу са идејама кинеског и српског руководства, као и у интересу Србије”, нагласио је председник Националног савета Николић.

 Сарадња Србије и Кине је све интензивнија

Фотографија: Национални савет

“Компанија Зђин нам је пренела позитивне утиске о сарадњи са Србијом, надам се да ће и сајам “CIFIT 2019” допринети дубљем повезивању Кине и Србије. Ви сте уложили огроман напор да данашња сарадња наших држава буде на овом нивоу, створили сте и основ за њено даље унапређење. Кина и Србија треба да наставе заједнички да јачају политичку и економску сарадњу а ми ћемо у оквиру наших надлежности у провинцији Фуђиан у томе да учествујемо”, истакао је Зхенг Ли.

 Укидање печата