Naslovna » Aktuelnosti » Saradnja Srbije i Kine je sve intenzivnija

Aktuelnosti

08.09.2019.

Saradnja Srbije i Kine je sve intenzivnija

Nakon svečanog otvaranja sajma “CIFIT 2019” predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa delegacijom državne kompanije koja upravlja imovinom provincije Fuđien ( Fujian State-owned Assets Management co.ltd) na čelu sa Zheng Liem.

 Saradnja Srbije i Kine je sve intenzivnija

Fotografija: Nacionalni savet

“Prijateljstvo Srbije i Kine je iskreno, dokaz tome je i činjenica da je Srbija ove godine počasni gost najvećeg investicionog sajma u Kini što sa sobom nosi veliku čast ali i odgovornost za našu zemlju. Saradnja Srbije i Kine je sve intenzivnija i vi u okviru vaše oblasti delovanja doprinosite unapređenju naših odnosa. Srbija ima otvoreno tržište sa gotovo celim svetom i zajednički cilj treba da nam bude gradnja fabrika u kojima će se proizvoditi proizvodi za treća tržišta. Na primer, Srbija ima kapacitete u obradivoj zemlji, ali ni oni nisu neograničeni zbog čega svako ko želi u Srbiji da proizvodi treba što pre da počne. Želim Vam da razvijate odnose sa Srbijom što je u interesu Vaše kompanije ali i u skladu sa idejama kineskog i srpskog rukovodstva, kao i u interesu Srbije”, naglasio je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

 Saradnja Srbije i Kine je sve intenzivnija

Fotografija: Nacionalni savet

“Kompanija Zđin nam je prenela pozitivne utiske o saradnji sa Srbijom, nadam se da će i sajam “CIFIT 2019” doprineti dubljem povezivanju Kine i Srbije. Vi ste uložili ogroman napor da današnja saradnja naših država bude na ovom nivou, stvorili ste i osnov za njeno dalje unapređenje. Kina i Srbija treba da nastave zajednički da jačaju političku i ekonomsku saradnju a mi ćemo u okviru naših nadležnosti u provinciji Fuđian u tome da učestvujemo”, istakao je Zheng Li.

 Ukidanje pečata