Насловна » Актуелности » Председник провинцијског комитета КПК Хебеј упутио писмо захвалности Томиславу Николићу

Актуелности

18.02.2020.

Председник провинцијског комитета КПК Хебеј упутио писмо захвалности Томиславу Николићу

Њ.Е. Томислав Николић,
Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином
Београд

Уважени председниче Николићу,

Хвала Вам за писмо.

У специјалним околностима када се кинеска влада и народ широм земље боре против Нове Коронавирус Пнеумоније (НКП), примили смо Ваше писмо саучешћа и подршке, које у потпуности одражава дубоко пријатељство Вас и српског народа према кинеском народу. Дубоко смо дирнути Вашом љубазношћу, топлином и искреним пријатељством.

 Председник провинцијског комитета КПК Хебеј упутио писмо захвалности Томиславу Николићу

Од избијања НКП, председник Си Ђипинг је лично руководио и усмеравао напоре за спречавање и контролу борбе против вируса, све време стављајући безбедност људи и физичко здравље на прво место. Комунистичка партија Кине и кинеска Влада су на изузетно одговоран начин, за кинески народ и за међународну заједницу, усвојили најсвеобухватније, најстрожије и превентивне мере контроле, мобилишући све напоре широм земље. Под јаким вођством председника Си Ђипинга, Централног комитета КПК и Државног савета, и уз подршку нашег народа, Хебеј одлучно спроводи наш главни захтев за „снажно уверење, усаглашене напоре, научну концентрисаност и циљане политике“. Уједињеним напорима ћемо се одлучно борити и постићи позитивне резултате у спровођењу напора за контролисањем НКП. Имамо пуно самопоуздање и способност да обуздамо ширење епидемије и да одлучно победимо у овом народном рату против вируса, који је уједно и тотални рат и прецизни рат.

Српски и кинески народ одликује дугогодишње пријатељство, уз стално повећање узајамног политичког поверења и плодних и практичних заједничких успеха. Провинција Хебеј придаје изузетну важност спровођењу пријатељске размене са Србијом уз одлучну имплементацију консензуса постигнутог између шефова наших држава. Позитивни резултати су постигнути у областима као што су капацитети производње, економија и трговина, образовање и култура и др. Посебно је HBIS Group, српска компанија за производњу гвожђа и челика, постала успешан пример сарадње између Кине и Србије, као и других држава Централне и Источне Европе, на подизању производних капацитета. Као и увек, спремни смо да појачамо билатералну размену у свим областима и да додамо даљи подстицај свеукупној кинеско-српској сарадњи. Очекују нас још бољи резултати у циљу обезбеђивања веће користи за народе наше две државе.

Радујем се Вашој сталној бризи и подршци.

Све најбоље,

Wang Dongfeng
Председник провинцијског комитета КПК Хебеј
НР Кина

9. фебруар 2020. године

 Укидање печата