Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik provincijskog komiteta KPK Hebej uputio pismo zahvalnosti Tomislavu Nikoliću

18.02.2020.

Predsednik provincijskog komiteta KPK Hebej uputio pismo zahvalnosti Tomislavu Nikoliću

Nj.E. Tomislav Nikolić,
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom
Beograd

Uvaženi predsedniče Nikoliću,

Hvala Vam za pismo.

U specijalnim okolnostima kada se kineska vlada i narod širom zemlje bore protiv Nove Koronavirus Pneumonije (NKP), primili smo Vaše pismo saučešća i podrške, koje u potpunosti odražava duboko prijateljstvo Vas i srpskog naroda prema kineskom narodu. Duboko smo dirnuti Vašom ljubaznošću, toplinom i iskrenim prijateljstvom.

 Predsednik provincijskog komiteta KPK Hebej uputio pismo zahvalnosti Tomislavu Nikoliću

Od izbijanja NKP, predsednik Si Điping je lično rukovodio i usmeravao napore za sprečavanje i kontrolu borbe protiv virusa, sve vreme stavljajući bezbednost ljudi i fizičko zdravlje na prvo mesto. Komunistička partija Kine i kineska Vlada su na izuzetno odgovoran način, za kineski narod i za međunarodnu zajednicu, usvojili najsveobuhvatnije, najstrožije i preventivne mere kontrole, mobilišući sve napore širom zemlje. Pod jakim vođstvom predsednika Si Đipinga, Centralnog komiteta KPK i Državnog saveta, i uz podršku našeg naroda, Hebej odlučno sprovodi naš glavni zahtev za „snažno uverenje, usaglašene napore, naučnu koncentrisanost i ciljane politike“. Ujedinjenim naporima ćemo se odlučno boriti i postići pozitivne rezultate u sprovođenju napora za kontrolisanjem NKP. Imamo puno samopouzdanje i sposobnost da obuzdamo širenje epidemije i da odlučno pobedimo u ovom narodnom ratu protiv virusa, koji je ujedno i totalni rat i precizni rat.

Srpski i kineski narod odlikuje dugogodišnje prijateljstvo, uz stalno povećanje uzajamnog političkog poverenja i plodnih i praktičnih zajedničkih uspeha. Provincija Hebej pridaje izuzetnu važnost sprovođenju prijateljske razmene sa Srbijom uz odlučnu implementaciju konsenzusa postignutog između šefova naših država. Pozitivni rezultati su postignuti u oblastima kao što su kapaciteti proizvodnje, ekonomija i trgovina, obrazovanje i kultura i dr. Posebno je HBIS Group, srpska kompanija za proizvodnju gvožđa i čelika, postala uspešan primer saradnje između Kine i Srbije, kao i drugih država Centralne i Istočne Evrope, na podizanju proizvodnih kapaciteta. Kao i uvek, spremni smo da pojačamo bilateralnu razmenu u svim oblastima i da dodamo dalji podsticaj sveukupnoj kinesko-srpskoj saradnji. Očekuju nas još bolji rezultati u cilju obezbeđivanja veće koristi za narode naše dve države.

Radujem se Vašoj stalnoj brizi i podršci.

Sve najbolje,

Wang Dongfeng
Predsednik provincijskog komiteta KPK Hebej
NR Kina

9. februar 2020. godine

 Ukidanje pečata