Насловна » Актуелности » Председник Националног савета позвао кинеску компанију CSCE да настави да инвестира у Србију

Актуелности

05.05.2022.

Председник Националног савета позвао кинеску компанију CSCE да настави да инвестира у Србију

 Председник Националног савета позвао кинеску компанију CSCE да настави да инвестира у Србију

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас са представницима кинеске компаније China State Construction Engineering, CORP. Ltd у Србији, на челу са регионалним директором господином Чaнг Чан Саном.

„Сарадња Србије и Кине не треба да се зауставља упркос тренутној ситуацији у Европи. Наша сарадња у протеклих десет година је изванредна, о чему сведочи успешна реализација бројних пројеката у свим сферама, а посебно у области инфраструктуре, енергетике и рударства. Председник НР Кине Си Ђинпинг био је јасан у свом ставу, по њему Србија је најважнији део Европе за Кину. Србија има повољне услове за инвестирање, има простора за радове у инфраструктури и за радове у производњи, имамо слободно тржиште са скоро целим светом. Данас не бисмо имали аутопутеве какве имамо захваљујући сарадњи са Кином. Позивам вас да наставите са прављењем планова за инвестирање у Србију“, истакао је председник Националног савета Николић.

„Први пројекат наше компаније у Србији била је изградња Кинеског културног центра и нама је и данас велика част што сте Ви и председник НР Кине Си Ђинпинг учествовали у церемонији постављања камена темељца. На овом пројекту ми смо изводили радове на фасади и радили смо завршне радове на ентеријеру. Пројекат наше компаније је и подземна гаража код Студентског парка, као и пројекат стамбеног комерцијалног комплекса вила Бањица, где тренутно радимо на пројекту за извођење радова. Радимо и на пројекту реконструкције, односно изградње новог кинеског тржног центра на месту кинеског тржног центра у блоку 70, недавно изгореолог у пожару. За нас су такође веома значајни пројекат фабрике Yusei у Нишу, као и пројекат фабрике Haitian у Руми, прва фаза овог пројекта има површину око 100 000 квадратних метара, а друга око 150 000, овог месеца очекујемо почетак пројектовања. Наша компанија изузетну пажњу поклања и друштвеноj одговорности, у том смислу велика нам је част била прилика да учествујемо у хуманитарној донацији заједно са Фондацијом „Драгица Николић“ донацијом у Лесковцу за децу без родитељског старања. У марту 2020. године донирана је опрема за превенцију епидемије Влади Србије, разговарамо и са градом Београд у погледу донације за реновирање таванског простора „Прихватилишта за децу Београда“. Наша друштвена одговорност и пројекти које радимо и реализујемо у Србији темеље се на челичном пријатељству Кине и Србије. Свестан сам великог доприноса који сте Ви лично дали развоју пријатељства Србије и Кине, као и промовисању наше сарадње у оквиру иницијативе „Појас и пут“. Надамо се даљој подршци Владе Србије на будућим пројектима и њиховој успешној реализацији. Када је реч о деоници аутопута Бачки Брег-Наково очекујемо потписивање Меморандума о разумевању у скоријем периоду“, подвукао је Чaнг Чан Сан.

 Укидање печата