Насловна » Актуелности » Састанак са представницима кинеске компаније Haitian group

Актуелности

10.05.2022.

Састанак са представницима кинеске компаније Haitian group

 Састанак са представницима кинеске компаније Haitian group

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас са представницима кинеске компаније Haitian group на челу са регионалним директором компаније господином Сун Јимингом.

„Сарадњом са Србијом, Кина је показала свету да може добро да сарађује са једном европском државом. У технолошком смислу наша држава је била посустала и зато нам је од великог значаја сарадња са кинеским компанијама. Највећи искорак Кине је управо развој њеног приватног сектора. Информација да ваша компанија, Haitian group, производи 50 000 цнц машина на годишњем нивоу је заиста импресивна. Реч је о производњи количине која је велика чак и за кинеско тржиште, она може да подмири светско тржиште. Радује ме чињеница да су Србија и Кина прешле на виши ниво сарадње, изградњу заједничких објеката. Желим вам много успеха у пословању у Србији, а ваша компанија ће имати пуну сарадњу и подршку Националног савета“, истакао је председник Националног савета Николић.

Представник кинеске компаније господин Сун Јиминг захвалио се у име компаније Haitian group на пријему председнику Националног савета Николићу. „Дубок утисак на нас је оставила спремност на сарадњу представника Владе Србије са нашом компанијом. Одлука Haitian group да инвестира у Србију по нашем мишљењу је изузетно исправна. Компанија је основана у Кини пре више од 50 година и тренутно у целом свету имамо огранке у 9 држава, а представништво у Србији биће највеће у иностранству. У Кини Haitian group има више од 10 000 запослених, а преко 100 000 радника у производњи. Обухватамо пет индустрија, укључујући машине за бризгање пластике, цнц машине и одливке. Кад је реч о машинама за бризгање пластике листирани смо на берзи у Хонг Конгу, а што се тиче машина за обраду, листирани смо на берзи у Шангају. Професионални смо произвођачи опреме, надамо се да ћемо пружити изузетно добру услугу Србији а не само једноставан производ. Сматрамо да су машине за бризгање пластике и машине за обраду изузетно важне за Србију. Надамо се да ће инвестиција наше компаније у Србији довести до обостраног напретка и развоја“, нагласио је регионални директор кинеске компаније Haitian group.

 Укидање печата