Naslovna » Aktuelnosti » Sastanak sa predstavnicima kineske kompanije Haitian group

Aktuelnosti

10.05.2022.

Sastanak sa predstavnicima kineske kompanije Haitian group

 Sastanak sa predstavnicima kineske kompanije Haitian group

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predstavnicima kineske kompanije Haitian group na čelu sa regionalnim direktorom kompanije gospodinom Sun Jimingom.

„Saradnjom sa Srbijom, Kina je pokazala svetu da može dobro da sarađuje sa jednom evropskom državom. U tehnološkom smislu naša država je bila posustala i zato nam je od velikog značaja saradnja sa kineskim kompanijama. Najveći iskorak Kine je upravo razvoj njenog privatnog sektora. Informacija da vaša kompanija, Haitian group, proizvodi 50 000 cnc mašina na godišnjem nivou je zaista impresivna. Reč je o proizvodnji količine koja je velika čak i za kinesko tržište, ona može da podmiri svetsko tržište. Raduje me činjenica da su Srbija i Kina prešle na viši nivo saradnje, izgradnju zajedničkih objekata. Želim vam mnogo uspeha u poslovanju u Srbiji, a vaša kompanija će imati punu saradnju i podršku Nacionalnog saveta“, istakao je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

Predstavnik kineske kompanije gospodin Sun Jiming zahvalio se u ime kompanije Haitian group na prijemu predsedniku Nacionalnog saveta Nikoliću. „Dubok utisak na nas je ostavila spremnost na saradnju predstavnika Vlade Srbije sa našom kompanijom. Odluka Haitian group da investira u Srbiju po našem mišljenju je izuzetno ispravna. Kompanija je osnovana u Kini pre više od 50 godina i trenutno u celom svetu imamo ogranke u 9 država, a predstavništvo u Srbiji biće najveće u inostranstvu. U Kini Haitian group ima više od 10 000 zaposlenih, a preko 100 000 radnika u proizvodnji. Obuhvatamo pet industrija, uključujući mašine za brizganje plastike, cnc mašine i odlivke. Kad je reč o mašinama za brizganje plastike listirani smo na berzi u Hong Kongu, a što se tiče mašina za obradu, listirani smo na berzi u Šangaju. Profesionalni smo proizvođači opreme, nadamo se da ćemo pružiti izuzetno dobru uslugu Srbiji a ne samo jednostavan proizvod. Smatramo da su mašine za brizganje plastike i mašine za obradu izuzetno važne za Srbiju. Nadamo se da će investicija naše kompanije u Srbiji dovesti do obostranog napretka i razvoja“, naglasio je regionalni direktor kineske kompanije Haitian group.

 Ukidanje pečata