Насловна » Актуелности » Састанак са делегацијом Шангајског универзитета медицине и здравствених наука

Актуелности

24.11.2023.

Састанак са делегацијом Шангајског универзитета медицине и здравствених наука

 Састанак са делегацијом Шангајског универзитета медицине и здравствених наука

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас са делегацијом Шангајског универзитета медицине и здравствених наука на челу са председником господином Тао Вуом.

Председник Националног савете Николић пожелео је добродошлицу кинеској делегацији истакавши да кинсеко-српска сарадња изузетно напредује, као и да између пријатељских народа увек има простора за продубљивање сарадње посебно када је реч о здравственом сектору, јер брига о здрављу сопственог наорда увек треба да буде приоритет. „Кинеска традиционална медицина нешто је о чему се дуго у Србији говори, а кроз недавно потписан средњорочни акциони план о заједничкој изградњи иницијативе „Појас и пут“ за 2023-2025 годину, постоји идеја јачања сарадње и промовисања знања и искуства из области традиционалне медицине. Србија има изузетне, образоване лекаре, медицинске раднике као и значајне универзитете у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу са којима можете успоставити сарадњу и разменити знања“, нагласио је председник Националног савета Николић.

Председник Шангајског универзитета Тао Ву, захвалио се председнику Националног савета на пријему као и организацији састанка са министрима здравља, науке и просвете, напоменувши да је упућен у изузетно добре и пријатељске односе које имају Влада Србије и Влада НР Кине. „Власти у Шангају пружају пуну подршку идеји нашег Универзитета о успостављњу иновативног међународног истраживачког центра и формирању интернационалног иновативног тима. Подршка коју смо добили од надлежних институција у Београду подстакла нас је да до краја године направимо план и стратегију за отварање научног института а коју ћемо вам предочити у што краћем року“, напомену је Тао Ву.

 Укидање печата