Naslovna » Aktuelnosti » Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić i ambasador Li Mančang razgovarali su o realizaciji kineskih investicija u Srbiji

Aktuelnosti

30.11.2018.

Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić i ambasador Li Mančang razgovarali su o realizaciji kineskih investicija u Srbiji

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa ambasadorom NR Kine Li Mančangom o mogućnosti realizacije novih kineskih investicija u Srbiju, kao i o predstojećoj poseti delegacije Nacionalne komisije za razvoj i reforme koja će boraviti u Beogradu u toku naredne nedelje.

 Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić i ambasador Li Mančang razgovarali su o realizaciji kineskih investicija u Srbiji

Fotografija: Nacionalni savet

Dvojica sagovornika tokom razgovora konstatovali su da Srbija nastavlja da bude pouzdan partner Kine, da se realizacija dosadašnjih zajedničkih projekata odvija po planu, kao i da su otvorene mogućnosti za nove investicije velikih kineskih kompanija u Beogradu, Zrenjaninu, Smederevu, Kragujevcu i drugim gradovima Srbije. Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić je podsetio na veliko prijateljstvo koje postoji između Srbije i Kine, zahvaljujući predsedniku NR Kine Si Đinpingu.

„Direktna podrška predsednika Si Đinpinga za Srbiju je od dragocenog značaja. Predsednik NR Kine je kroz primer Srbije dokazao da može da bude prijatelj svakome ko kinesko prijateljstvo želi. Srbija je zahvalna predsedniku NR Kine Si Đinpingu na intezivnoj podršci našem privrednom razvoju“, podvukao je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić.

 Ukidanje pečata