Насловна » Актуелности » Састанак са амбасадором НР Кине Ли Манчангом

Актуелности

27.02.2018.

Састанак са амбасадором НР Кине Ли Манчангом

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је данас са амбасадором НР Кине Ли Манчангом о даљем унапређењу економске сарадње двеју држава.

Састанак са амбасадором НР Кине Ли Манчангом

Национални савет за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином

Двојица саговорника сагласили су се да постоје потенцијали за унапређење сарадње у скоро свим областима, посебно нагласивши могућност сарадње НР Кине и Србије у домену традиционалне кинеске медицине. Амбасадор Ли истакао је да у Кини постоји интересовање за отварање кинеског медицинског центра у Србији.

Председник Националног савета Томислав Николић подвукао је да одличне политичке односе кинеских и српских лидера прати и све интезивнија економска сарадња двеју држава, чији напредак се више не може зауставити.

Амбасадор НР Кине је известио председника Националног савета о предстојећим посетама државних и приватних кинеских компанија заинтересованих за улагање у Србији. Амбасадор Ли уручио је председнику Националног савета Николићу писмо председника НР Кине Си Ђинпинга у коме се између осталог наглашава његова вера у даље јачање економске сарадње са Србијом.

 Укидање печата