Насловна » Актуелности » Председник Националног савета Николић и амбасадор НР Кине Манчанг разговарали су о главним активностима јачања сарадње између Србије и Кине

Актуелности

02.04.2018.

Председник Националног савета Николић и амбасадор НР Кине Манчанг разговарали су о главним активностима јачања сарадње између Србије и Кине

Председник Националног савета за координацију сарадње сa Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић састао се са амбасадором НР Кине у Републици Србији господином Ли Манчангом.

Председник Националног савета Николић и амбасадор НР Кине Манчанг разговарали су о главним активностима јачања сарадње између Србије и Кине

Председник Националног савета Николић и амбасадор НР Кине Ли Манчанг разговарали су о главним активностима јачања сарадње између Србије и Кине.

Амасадор Ли Манчанг је информисао председника Националног савета Николића о последњим договорима које је постигла компанија "Šandong" (изградња деоница коридора 11) као и о заинтересованости за приватизацију ПКБ-а и другим планираним инвестицијама кинеске стране у Србији.

Двојица саговорника посебно су разговарали о предстојећој посети председника Националног савета Николића НР Кини и разговорима које ће имати са руководством компаније Zijin заинтересованом за преузимање РТБ Бора.

Амбасадор Ли Манчанг информисао је председника Националног савета да су у завршној фази припреме за оснивање и почетак рада кинеско-српске привредне коморе и изразио је очекивање да ће Николић прихватити титулу почасног председника новоосноване коморе. Амбасадор Манчанг посебно је захвалио председнику Националног савета на успостављању тесне сарадње НР Кине са Националним саветом чија је координација све запаженија и драгоценија у погледу повећаног интересовања кинеских привредника за инвестирање у Србији.

Током састанка двојице саговорника било је речи и о предстојећем семинару у организацији Владе НР Кине на коме ће присуствовати високи званичници Србије, Бугарске, Румуније и Црне Горе.

 Укидање печата